fbpx

Lappis Vesipuistot

Oulu tarjoaa paljo tekemistä lapsiperheille kesäpäivänä.

Oulu tarjoaa kesäisin valtavasti tekemistä lapsille ja lapsiperheille Tässä artikkelissa esittelemme viisi parasta kesäaktiviteettia, jotka saavat jokaisen Oulussa lasten kanssa vierailevan reissun nostettua uudelle tasolle. Mikä upeinta, kaikki nämä sijaitsevat keskustan kupeessa 5-30min kävelymatkan tai aivan muutaman minuutin ajomatkan päässä.

 1. Lappis vesipuisto, Linnansaari
 2. Vauhtipuisto, Nallikari
 3. Nallikarin uimaranta
 4. Liikennepuisto, Hollihaka
 5. Hoplop, Limingantulli

1. Lappis vesipuisto, Linnansaari

Aivan Oulun sydämessä, alle kilometrin päästä rotuaarilta, Linnansaaren alueella, löytyy Lappiksen ainutlaatuinen kelluva vesipuisto. Tämä vesipetojen paratiisi tarjoaa jännittäviä seikkailuja lapsille ja aikuisille, kutsuen vierailijoita tasapainoilemaan, liukumaan ja loikkaamaan veteen monipuolisista esteistä. Puisto on suunniteltu tarjoamaan turvallisen ympäristön hauskanpitoon, sillä uimavalvojat valvovat aluetta jatkuvasti ja kellutusliivit ovat pakollinen varuste jokaiselle seikkailijalle.

Lappiksen vesipuisto ei ainoastaan tarjoa virkistävää vesiaktiviteettia, vaan myös huolehtii siitä, että jokainen voi nauttia olostaan vedessä turvallisesti. Viileämmän sään sattuessa ei ole huolta, sillä märkäpuvun vuokrausmahdollisuus varmistaa, että vesiurheilusta voi nauttia mukavasti, vaikka lämpötila olisi viileämpi. Koe unohtumaton päivä täynnä naurua, leikkiä ja jännitystä Oulun Lappiksen kelluvassa vesipuistossa, jossa kesäpäivät muuttuvat ikimuistoisiksi seikkailuiksi. Torilta puistoon pääsee kävelemällä parissa minuutissa joten vesipetojen meuhkatessa puistossa voivat vanhemmat käydä vaikka torinrannassa istumassa rauhakseen kahvilla.

Hyvä tietää:

2. Vauhtipuisto – Lasten oma huvipuisto Oulussa

Lapsiperheen kesäaktiviteetti vauhtipuisto oulu

Oulun Hietasaaressa, lähellä Nallikarin kaunista hiekkarantaa, sijaitsee Vauhtipuisto – perheen pienimpien ja miksei myös aikuistenkin iloinen huvipuisto. Vuodesta 1982 lähtien puisto on tarjonnut unohtumattomia elämyksiä kaikenikäisille seikkailijoille. Puiston tarina alkoi jo vuonna 1982 Komulaisten innostuksesta luoda paikka, jossa lapset voivat nauttia vauhdikkaista huvituksista turvallisessa ympäristössä. Vuosien varrella Vauhtipuisto on kasvanut ja kehittynyt, tarjoten jännittäviä huvipuistolaitteita, perheystävällisiä aktiviteetteja jotka kutsuu koko perheen seikkailuun.

Vauhtipuisto on enemmän kuin pelkkä huvipuisto; se on paikka, jossa perinteet ja nykyaika kohtaavat. Komulaisen perheen kolmen sukupolven ylläpitämä puisto on säilyttänyt henkilökohtaisen kosketuksen ja perheystävällisen ilmapiirin. Alueella sijaitseva Kahvila Karuselli tarjoilee herkkuja niin suolaisen kuin makeankin nälkään, ollen ihanteellinen paikka rentoutua huvittelun lomassa.

Minijuna Potnapekka kyyditsee kätevästi Oulun keskustasta suoraan Vauhtipuiston sykkeeseen. Potnapekalla pääset muuten Vauhtipuistosta takaisin vaikka Lappis Vesipuistoon 😉 Puisto on avoinna kesäisin, tarjoten päiviä täynnä naurua, leikkejä ja perheen yhteisiä seikkailuja. Vapaa pääsy puistoalueelle mahdollistaa jokaiselle mahdollisuuden tulla kokemaan Vauhtipuiston taika, ja rannekkeella pääsee nauttimaan kaikista laitteista.

Hyvä tietää:

 • Lipun hinta: Ranneke 24-29€, kertalippu laitteeseen 5€
 • Ikärajat/suositukset: Ei ikärajaa, mutta parhaimmillaan 10v ja nuoremmille
 • Aukioloajat: Kesällä 2024, 1.6.–11.8., joka päivä klo 11–18
 • Yhteystiedot: www.vauhtipuisto.fi +358 50 3200955, info@vauhtipuisto.com

3. Nallikarin Uimaranta

Nallikarin uimaranta Oulussa on kesäinen paratiisi perheille. Tämä matala, lapsiystävällinen hiekkaranta on täydellinen paikka rentoutumiseen ja leikkiin. Auringonpalvojat ja vesileikkien ystävät löytävät täältä ihanteellisen ympäristön kesäpäivien viettoon. Lapset voivat nauttia hiekkalinnojen rakentelusta ja vesileikeistä, kun taas aikuiset rentoutuvat auringossa tai grillipaikoilla. Rannalta löytyy myös leikkipaikka ja matala vesi varmistaa turvallisen uimakokemuksen perheen pienimmille. Palveluihin kuuluvat wc-tilat, pukukopit ja kioskit, jotka tekevät päivästä Nallikarissa huolettoman ja nautinnollisen. Nallikari on kesäinen kohtauspaikka, joka tarjoaa unohtumattomia hetkiä ja iloa kaikenikäisille.

Hyvä tietää:

 • Lipun hinta: Ilmainen
 • Ikärajat/suositukset: Ei ikärajaa
 • Aukioloajat: Aina avoinna
 • Yhteystiedot: www.nallikari.fi

4. Lasten Liikennepuisto Hollihaassa

Hollihaassa sijaitseva Lasten Liikennepuisto on ihanteellinen kesäkohde perheille, jossa lapset voivat harjoitella liikennesääntöjä leikin varjolla. Liikennepuistossa lapset pääsevät ajamaan polkuautoilla, opetellen samalla turvallista liikkumista liikenteessä. Puisto tarjoaa myös leikkialueen ja mahdollisuuden ulkopeleihin, tehden siitä täydellisen paikan kesäpäivän viettoon. Liikennepuisto on suunnattu alle 150 cm pituisille lapsille, tarjoten turvallisen ja opettavaisen ympäristön, jossa pienet kuskit voivat kehittää tärkeitä taitojaan.

Hyvä tietää:

 • Lipun hinta: Ilmainen
 • Ikärajat/suositukset: Suositellaan 3–12-vuotiaille (alle 150cm)
 • Aukioloajat: 
 • Yhteystiedot: Liikennepuiston nettisivut

5. Hoplop, Limingantullissa

Kesäinen Oulu tarjoaa runsaasti aktiviteetteja ja elämyksiä, mutta jos yllättävä sadepäivä sattuu kohdalle, ei huolta – HopLop Oulu tarjoaa täydellisen ratkaisun. Tämä sisäleikkipuisto Limingantullissa muodostuu sadepäivien pelastukseksi, tarjoten lapsille loputtomasti hauskuutta ja seikkailuja sisätiloissa.

HopLopissa lapset voivat kiipeillä, hypellä trampoliineilla, sukeltaa pallomereen ja liukua liukumäissä, riippumatta siitä, mitä ulkona tapahtuu. Se on turvallinen, energinen ja iloinen ympäristö, jossa lapset voivat käyttää luovuuttaan ja liikkua vapaasti. Vanhemmat voivat rentoutua tai osallistua leikkeihin, tietäen, että lapset nauttivat turvallisesta ja stimuloivasta ympäristöstä. Hoplop sijaitsee n. 5 minuutin ajomatkan päässä Oulun keskustasta.

Hyvä tietää:

 • Lipun hinta: 10,90€
 • Ikärajat/suositukset: Tieto puuttuu
 • Aukioloajat: Ma-Pe: 10:00-20:00 | La-Su: 09:00-20:00
 • Yhteystiedot: Hoplopin nettisivut